På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord! Legg til betydning

Nyeste betydninger
0 Thumbs up   3 Thumbs down

administrere


Dataforeningen min har fått et passord for å få logge på kontoen min, hvordan man kan en få logge inn på datamaskinen igjen dette gjelder en idepad S145 Intel core i3
Espen Engeset - 7. mars 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Den fjerde statsmakt


Den fjerde statsmakt er en betegnelse som brukes i Norge og Danmark om pressen og andre massemedier, særlig om dens rolle som kritiker og overvåker. De andre statsmaktene er den utøvende
anonym - 7. mars 2022

0 Thumbs up   3 Thumbs down

hore


Hore og horbukk er vell av sammenlagt betydning!
En hore som kvinne er vell en som ligger med motpart for sin egen forlystelse av penger eller personlig begjær? Alså ikke i familie tanken?
Supermann - 7. mars 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Malebarisk


Malebarisk; Veldig, mye
Ord som i Lofoten har vært brukt både til å beskrive voldsom vær, men også til å beskrive noe veldig fint, flott, morsomt.
"Helt malebarisk!"
Ritha Johansen - 4. mars 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Kanebogen kirke


en plass og frykte i helidager.
horfor fordi det er kjeddelig å være der i 2 timer hvor en mann står å snakker om noe jeg ikke trur på engang.
mine foreldrer brukte å dra meg med bort til kirka for gudsttjenester og de va så kjeddelig det var ingen kake eller noe.
jeg trur ikke på gud men jeg trur at det finnes noe der ute som er støre en oss
your mom - 4. mars 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

tallfeste


det er og feste tallet til en vegg. det du må gjøre er å kvele tallet, så løfte det opp og lime det til veggen, eller ta et tau og knyte det runt en stokk. det er viktig å feste tallet til veggen eller en stokk fordi det kan falle av veggen eller stokken.
Emyli - 4. mars 2022

4 Thumbs up   4 Thumbs down

Landemerke


Jorda er flat etter forskningen i Kina. Mange tror den er rund men bare se på kartet er det rund. En globus er rund men det er bare tull.
En kinesisk forsker reiste rundt jorda og fant ut at den var flat han, kjørte under jorda.
Ole - 4. mars 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Merkeverdi


rett og slett tilleggsfordelene merkevaren skal gi forbrukeren. arbeidet går ikke ut på å finne navn på produktet, men forklare hvilken verdi produktnavnet skal representere for målgruppene, gjerne beskrevet fra funksjonelle, følelsesmessige og sosiale verdier. Nike er for deg som vil føle deg som en vinner. Red Bull trigger spenningen og utfordrer tryggheten. Rolex gir beundring, IKEA trigger tilhørighet og binder oss sammen.
bertine - 4. mars 2022

4 Thumbs up   5 Thumbs down

kjæm du?


kjæm t å kjæm snart er å kjæme er veldig bra, når du kjæme så e du yc som er veldig bra, jeg anbefaler å kjæme. Jeg selv kjæmer veldig ofte no, aldri stopp å kjæm da er du wetterz
Hilsen han som kjæmer veldig ofte og kjæme en kjæm
oliber - 15. februar 2022

5 Thumbs up   2 Thumbs down

ytre


Å uttrykke seg muntlig .At det uttalte består lyder som forstummes når munnen lukkes.Der skal en samtykke til å ta opptak eller notat av det uttalte med hensikt å kringkaste eller flerfoldig gjøre teksten.Her belemrer en den friheten til å ytre .For nu risikerer en represalier for det andre ha gjort opptak av eller det andre har skrevet ned.
Hein J.S.Hoogstad - 15. februar 2022

1 Thumbs up   6 Thumbs down

Bøg


hva er bøge,det er bøge,bøge er det samme sommb øge,men hva er bøge spør du deg sjølv dei skal eg sei bøge er bøge er ikkje det kult og hva ville bøge betyt
anonym - 15. februar 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Befolkningseksplosjon


befolkningseksplosjon er som skrevet noe som skjer i et land/område/samfunn hvor antall døde er mindre an fødte enn det som er vanlig. det kan føre til utfordringer i land/område/samfunn.
hei - 15. februar 2022

3 Thumbs up   3 Thumbs down

petimeter


en som strever etter å være korrekt, streber etter nøyaktighet. I 2015 kåret Tom Sckanke tidenes beste ringeriksutøver. Han så bort fra paralolympiker Atle Haglund som har ti OL-medaljer i ispigging og kjelke.
Fred Harald Nilssen - 15. februar 2022

2 Thumbs up   4 Thumbs down

særegen


Å ha evner og forutsetninger som mer eller mindre bare gjelder for en selv, og det samme angående vansker og utfordringer i møte med omgivelsene rundt seg, samt når det gjelder egen bakgrunnshistorie.
Audun Traagstad - 15. februar 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

clickbait


En tekst som vil oppmuntre deg til å klikke på den.
Den Har ofte en oppmuntrende tekst som er laget for at du skal bli interessert. Ofte er det bare en overskrift som ikke holder det den lover.

Eks. Hei! Vil du bli tynn på to dager?
Nora Thorsrud - 15. februar 2022

2 Thumbs up   3 Thumbs down

Hildegard von Bingen


Er en kjent norsk gamer under dekknavnet Brilllepappa. UKE 02
Til tirsdag uke 02:
Les teksten om Argetina på s. 32 (punkt 1 - 2).
Øv deg på å oversette teksten muntlig. Du blir hørt i lesing og oversettelse.

Til torsdag uke 02:
Les teksten om Argentina s. 33 - 35 (punkt 3 - 5)
Øv deg på å oversette teksten muntlig. Du blir hørt i lesing og oversettelse.
Herlige Jeppe - 19. januar 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Gjæl


Uvane. Noe du gjør ubevisst når du er opptatt av tankevirksomhet. Som for eksempel å tegne figurer imens du prater i telefonen, eller ubevisst å sitte og ordne med gjenstander på bordet under en samtale.
Roar Buraas - 19. januar 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

skjetne


Min mormor hadde adressen Janne Olava Olsen, gift Snørteland, men adressen Skjetnedal, Skudenes.
Skjetnedal (Skjetne) hadde 4 gårder ved sjøen. Den største gården ble delt i flere gårder.
Hilsen Leiv Otto Dale.
Leiv Otto Dale - 19. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Botnbre


En botnbre har mange typiske landformer rundt seg; bunn-, side- og endemorener, breelv, bretunge og bresprekker. De kan være relativt "små" i forhold til andre bretyper, og ser ut som de ligger i bunnen av groper eller "skåler" i fjellet.
Tobias - 19. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

los


Ordet los kan også være et synonym for veileder, altså en som hjelper en annen å finne fram. Det kan være både faktisk, altså til lands og vanns, men også mentalt sett; en som loser en annen gjennom psykiske utfordringer.
Trond Knutli - 19. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

aspekt


utskillbar side ved en ting eller forhold.en betraktningsmessig
kvalitet som henspiller på noe annet.det å overføre en tanke konstruksjon som sammenlikner ulike ting eller forhold.
morten lund - 19. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Passende (?)


Etter å ha lest litt nedover tenkte jeg "passende". Men så var jeg jo her for å lære ordet, ikke finne gode synonymer :)
"Suitable" var vel nevnt også, men ikke på norsk
J E Ottersen - 19. januar 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Marinere


Lese og tilegne seg Guds Ord slik at en tenker føler elsker slik Gud gjør, hater synd elsker synderen, lever for at alle mennesker skal få et personlig møte med Jesus Kristus, Han som ga sitt liv for at alle som tror på Han skal bli frelst.
Torbjørn Lohne - 19. januar 2022

3 Thumbs up   2 Thumbs down

sløse


Bruke så mye av en ressurs at det går ut over egen økonomi og/eller andres tilgang til å bruke ressursen, eller at det har andre ulemper, f.eks. for miljø, klima eller andre levekår.
Steinar Smith - 19. januar 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Opplett


Opplett! F.eks når fisk eller sild kommer til overflata slik at det «koker». Et stort sildeflak kan få sjøen til virke som om den «bugner». Dette kalles fra gammelt av et sildeopplett.
Ernst Utnes - 19. januar 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Puck


Hva som er igjen etter cannabiod-utstrakt fra cannabisplanten. Hvis ikke gjort på en trygg måte, -kan man kaste selve restproduktet, da selve oppløsningsstoffet kan være giftig.

https://m.bendsource.com/bend/what-the-puck/Content?oid=2600175
Mojary - 18. januar 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Junipher Greene


Gruppen tok navn fra en bussrute i Edinburgh som hadde en endestasjon som het Juniper Green; Bent Åserud hadde blitt innkvartert i nærheten av det busstoppet da han var på korpstur til Edinburgh med Lilleborg skoles musikkorps. «Juniper» er engelsk for einerbusk.
Roger Christiansen - 18. januar 2022

2 Thumbs up   9 Thumbs down

sammenheng


Det betyr at man er forelska i en person. Hvordan hormonene forandrer seg og hvordan følelsen inn i deg. Om du blir forelska i en i samme kjønn. Forelskelse kan man ikke bestemme over. Man kan ikke bestemme at man må være forelska i den mest populære i hele verden.
Lise - 18. januar 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

mongis


A synonym for "Mongis", "Mongis Man" and "Mangis man" can be an "Imre boy". Imre boys tend to have aqcuired alot of credit card debt with no sensible way too pay it back the the creditor or the Inkasso people. We feel sorry for all Imre boys and Mangis men alike.
anonym - 18. januar 2022

2 Thumbs up   3 Thumbs down

vandring


Å gå til Kiwi i matfri. En vandring fra Vadsø videregående skole til Kiwi minipris på Kong Haakons gate, en lang og farefull reise for en vgs elev fra Vadsø. På Kiwi får man cookies og Monster, og alt annet en kan tenke seg. Kiwi er en beist butikk yeah
Gustavus Adolphus - 18. januar 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Kalkyle


En kalkyle er en beregning av hva produksjonen vil koste. I kalkylen må du ta med alt som koster penger: lønn og honorarer, kjøp av innhold, leie av teknisk utstyr, leie av lokaler, eller utgifter til trykking og publisering. Husk også å ta med nødvendige utgifter til transport og mat.
Kilde: ndla.no
Jetpack - 17. januar 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Evangelist


En evangelist er en av de fem tjenestegavene som Jesus har gitt for å istandsette kristne til tjeneste. (Ef 4) Hovedoppgaven viI for en evangelist være å hjelpe kristne til å vinne andre for troen på Gud og vil selv fungere i denne oppgaven. Det nye testamentet omtaler bare en evangelist ved navn. Hans navn er Filip og hadde blant annet en tjeneste i Samaria. Vi leser også hvordan han møtte en etiopiske hoffmannen og viste ham veien til troen på Gud
Norleif - 17. januar 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

PON


Mineralsk substrat for planter. Blanding av forskjellige knuste steinarter og mineraler. Muliggjør dyrking og planting uten bruk av jordblandinger, og brukes bl.a. i hydroponiske systemer og til innendørs potteplanter i privathusholdninger. Pon avgir mineraler og sporstoffer som plantenes røtter nyttiggjør seg. Gunstig med rikelig lufttilgang til rotsystemet. Vannes med vann og vannløselige gjødselblandinger.
Kilde: https://www.lechuza.world/accessories-plant-substrate/lechuza-pon-12-liter/19562.html#cgid=Substrate
Carl Michael Berg - 17. januar 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Genesis


Genesis er navnet på Gwyn sin første beyblade og er bygget på Apokalypse, en beyblade eid av Arthur. Den er nesten uknuselig.
Beyblade er spinnere som er to eller flere i en bane og skal krasje inn i hverandre til det bare er en igjen som snurrer. Eventuelt sjekk, beyblade brust rise episode 17.
QoriTheQueen - 17. januar 2022

6 Thumbs up   2 Thumbs down

saktmodig


alle disse i en person: tålmodig, velvillig, sømmelig, bærer ikke nag, misunner ingen, uegoistisk, skryter ikke, klandrer ikke, er ikke bitter, gjemmer ikke på det onde, rettferdig, sannferdig, full av godhet, gavmildhet og omsorg for alt og alle. Han tåler alt utholder alt, håper alt, tror alt og han endrer seg ikke. derfor skal han arve jorden.
Norunn Taraldsen - 17. januar 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Hamle


Hamle betyr ganske enkelt at man sitter på tofta rettet imot, altså ansikt til ansikt mot vedkommende som ror, man holder tak i årene og samarbeider i motsatt retning for å øke kapasiteten. Men det er en keitete stilling og det er lett for å bli litt "hanglende med." Altså, man bli litt underlegen i forhold til "hovedroeren" som har de tekniske fordelene på sin side. Det er dette som er å hamle - ingen annen definisjon. Og som uttrykk sammenlignet med moderne definisjon er det relativt treffende i den forstand at man kommer inn som en "opsjon" med kanskje manglende forutsetninger for å - ja, hamle opp!
anonym - 17. januar 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

TX


Transplantasjon, medisinsk betydning av forkortelsen TX er transplantasjon. Noe som innebærer å bytte ut et av kroppens organer med et fra et annet menneske, en donor.

En avdød kan donere hjerte, lunger, lever, nyrer, bukspyttkjertel og tarm. I tillegg til de livreddende organene, kan vev doneres. Dette kan være hornhinne, benvev, sener, hjerteklaffer og blodårer. Mens man lever, kan man donere én av sine to nyrer til en slektning eller nær venn.
Alf - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

substantivisk


Når et objekt brukes som et substantiv. Det er et nykalibrert ord, utviklet for å skape bedre flyt og passa bedre inn i setninger. Ha en fin dag, og siden du søkte opp dette. Lurer jeg på om du er en nerd, eller bare ønsker å forberede skolegangen. Uansett situasjon, lykke til i livet, du er elsket.

MVH. Henrik
Henrik.A.B - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

konvensjonell


bevist tillagt norm i en kultur eller sosial sammenheng, som veileder for adferd av det som er vanlig , mest sansynlig skal det dekke at det er opp i mot en tradison som igjen sees på som normat akseptert, til slutt blir vanlig. så man kan da si at det skal være lett forståelig å bli med i det som evt utrykket normaliserer for at folk skal gjenkjenne den trygge delen i situasion som er ny usikker for en. en felles åndsbevisthet som er av den trygge art/"følelse"
morten neubert - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Åndssvak


Dypt psykisk utviklingshemma. Min søster f. 1949 var såkalt åndssvak, og levde hele sitt liv (40 år) fra 3-års alder på sentralinstitusjoner. Hadde de siste årene en god utvikling i et godt miljø, men var språkløs, lærte aldri å snakke.
Vidar Asheim - 17. januar 2022

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10