På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord!. Legg til betydning.

Nyeste betydninger
0   0

modenhet


Modenhet handler om hvilket utviklingstrinn en person er på, både fysisk, psykisk og sosialt. Vi utvikler oss imidlertid på ulike måter og i ulikt tempo. Derfor må du tilpasse kommunikasjonen til hver enkelt bruker
Thea Olsen - 11. juni 2019

2   0

molefonken


Uviss opprinnelse, mulig omdannelse av det latinake 'male (rebus suis) functus' = 'etter å ha vært uheldig (i sin gjerning)'. Lyder også som det engelske 'malfunction'.
O.D. - 11. juni 2019

0   0

krakking


Når oljen blir one pumpa av en nog ops. I Fortnite er dette en vanlig prosess, som jeg har gjort selv. Noe å merke seg er at dette kan bli gjort av en skull trooper også. Oljen blir saulghty og starter et nytt game. LETS GO BOIS XD XD XD
Oljegutten - 11. juni 2019

0   0

innrømme


Innrømme er når for eksempel noen sier en løyn og du vet sannheten på det som egentlig skjedde da kan du for eksempel si: Kom igjen vi alle vet at det var du som gjorde det. Bare innrøm det!! (sånn som det)
Måne - 11. juni 2019

0   0

harlekin


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Pikk i ræv - 11. juni 2019   18+

0   0

lønnskonto


En lønnskonto er en privat konto opprettet av arbeidstaker og en bank. Kontoen eiers av arbeidstakeren og banken. Arbeidsgiveren har bruksretten kun for å sette inn Kreditere konto og kan ikke gjøre noe annet med kontoen.
Jacob Mutabazi - 11. juni 2019

0   0

tilgi


Tilgivelse krever ikke at man skal glemme eller godta det som har rammet deg. Det betyr -å kunne sette seg inn i situasjonen denne personen var i, f.eks -hva tenkte de på , eller var det tankeløshet. hva utløste handlingen, osv. Får man svar på dette, så kan man ofte forstå hva som drev akkurat denne personen til dette. Det er ikke godt for oss mennesker og ikke kunne kontrollere våre sinn. (Og det er kanskje akkurat der roten til all krig starter.., (just a thought) Derfor bør man bare tilgi dem,men ikke glemme det, opplys om hva som ikke var greit,og legg så saken i bero og ikke gnag på det lengre enn nødvendig. På norsk , kan det sies f.eks tilgi våre syndere, slik som vi og tilgir våre syndere. på engelsk, heter det- forgive us our trespassing, as we also forgive our trespassers. her får man en mer presis forklaring på hva som er galt, altså det som bør tilgis-synden, feilen, ugjerningen. Det handler om å gå over streken, trenge seg inn på privat område, ikke bare et landområde, men blande seg inn i andres liv, uten noen form for respekt.
Den engeske definisjon av ordet- To commit an unlawful injury to the person, property, or rights of another, with actual or implied force or violence, especially to enter onto another's land wrongfully. To commit an offense or a sin.
2. To infringe on the privacy, time, or attention of another. Det er ingen mennesker som aldri går bevist eller ubevist i denne "fella". Det er vanskelig å tilgi, når en så stor del av befolkningen ikke vet hva ordet betyr engang. Det er mange ord som har en helt annen betydning, enn det folk flest tror. Og kommunikasjons-svikt er kilden til mange konflikter som kunne vært unngått. Viktig å tilgi seg selv og, ellers blir det hvertfall ikke fred å få. Det kommer ikke noe godt ut av å dømme seg selv heller. Men livet vel er en kamp for oss alle :-) og det holder for meg. I do not need another war..
Magnhild Stensland - 6. juni 2019

0   0

vadlasletto


Tung sludd som smelter når den treffer bakken, der bakken er varm. Dette er et sikkert vårtegn. Normalt skjer det i april/mai, men kan også forekomme i starten av juni. I april kan vadlasletto bli liggende som et bløtt grått teppe på myrer og sletter som ikke har bevart varme fra sola. Mulig opphav fra Jøsenfjorden, (vadla), men ordet vadlasletto er et kjent begrep helt opp til grensa mot Sogn. (Fensfjorden). Det er ikke stor forskjell mellom sludd og vadlasletto, men det er forskjell.
Jon - 6. juni 2019

0   0

strople


"Huff, som du stropler!"
Prater mye - oftest om alt og ingenting.
Vanlig å bruke om tullprat, og også om sladder, og om ting som kanskje ikke er helt sant.
Små barn stropler ofte (prater utydelig) med dukkene og lekene sine, og gjerne barn i mellom i lek.
Hege - 6. juni 2019

1   0

ørjan


Ørjan er et navn som består av bokstavene Ø R J A og N Uten R hadde navnet sett slik ut: Øjan. Det betyr øyne på trøndersk. Ørjan kan virke skremmende til tider, men han vil alltid sine nærmeste alt godt, og han er en person man lett ser opp til. Ørjan er superkul og snill.
ørjan - 6. juni 2019

0   0

asymmetri


Asymmetrisk informasjon, situasjon kjennetegnet av at aktører har kjennskap til forskjellig informasjon når de skal fatte beslutninger. Asymmetrisk informasjon modelleres ofte i samfunnsøkonomiske modeller , kan føre til ufullkommen konkurranse og er sentralt i prinsipal-agent-teori .
Tangen - 6. juni 2019

0   0

tikse


Når du har tiks og slår noe/noen. Det e nesten det samme som å slå men du gjør det uten vanilje. For eksempel en som har tiks og du vil spille med han/hun/hen kort da kommer du til å få problemer, han kommer til å ødelegge hele spillet med en gang.
Kransein - 6. juni 2019

0   0

overnatte


Å overnatte er å sove i et hus/ en bygning som du ikke selv bor i. Man kan overnatte på hotell, vandrerhjem, eller hos en venn.

Overnatter man ute, er det PR definisjon ikke overnatting, men kalles Camping, Skogsnatting eller telting (om natten tilbringes i telt)
Lars - 6. juni 2019

0   0

ormegard


Kan kanskje også være jordskjelvvarsel? Angivelig hadde man en "installasjon" (ormebrønn) ved Knossos (gamle Kreta) som ble overvåket med tanke på endret atferd nede i ormebolet. De tidlige vibrasjonene forut for jordskjelv kunne (kanskje) oppdages på den måten!?
Yngve Ystaf - 6. juni 2019

0   0

hil


Hil er rommet over fjøset, hvor høy ble lagret. Det var og tømmesom regel en bru på utsiden av låven, og ofte også innover låven, slik at man kunne kjøre inn høylasset og tømme det på riktig plass.
anonym - 6. juni 2019

0   0

kundeservice


Kundeservice er alfa omega for at kundene skal kunne føle seg ivaretatt, vi i butikken må være behjelpelig med alt som kundene ønsker hjelp til for å kunne få utrettet sin handel og dermed sørge for at kundene kommer tilbake neste gang.
Heidi Olsen - 6. juni 2019

0   0

skodde


det er et ord isteden får tåke. jeg leste en bok som handlet om sigur drakk dreppernen og der sa de det her orde skodda og da lurte jeg hva det byttyed så jeg spurte min favorite YouTube HTN Scythe hva betyr det han sa skodda betyr tåke eller mist.
anonym - 6. juni 2019

0   0

skabberakkel


Uttrykke avstammer fra noe som kan få skabb, og derav ordet skabbe-rakkel. Og da tenker jeg at skabberakkel hentyder på en rev med skabb. Den ser ikke videre vakker eller bra ut, og man kan fra det ytre se at det ikke står så bra til med resten heller. Rakkel kommer av verbet å rakle, som betyr det samme som lealaus, eller løs og dårlig i sammenføyningene.
Børre Kasper - 6. juni 2019

1   2

sammenheng


Det at to ting henger sammen. To ting som er konektert til hverandre. Nesten som søsken bare mye mindre irriterende. Neida jeg elsker søsteren min hun er en inspirasjon og vi henger sammen som et sammenheng. Dette må være minst 50 bokstaver langt og det er så sykt irriterende. Uansett
Yaboyjesus - 6. juni 2019

0   0

redigering


hei idag hadde jeg det bra. det var fint vær og jeg ble glad. så glad at jeg valgte å redigere denne siden her. men siden ser elendig ut, så egentlig litt trist. og det er ikke morsomt å være trist, men men som som de sier. ha en fin dag. ha det bra.
hei - 6. juni 2019

0   0

gert


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

4   0


Nø betyr at det en person sier er helt uvesentlig, teit, skada eller rar tankegang.
Hvis en person for eksempel ser at du er lei av å gjøre matte oppgaver og sier:
-Gjør 10 oppgaver til nå
Så kan du svare:
- Nøøø eller Nø
Det samme gjelder dersom noen sier noe dumt
Vetle - 6. juni 2019

0   0

sløse


Bruke noe man ikke har noe nytte av. Det kan være alt fra objekter som mat, klær, sko osv. Eks. «Du må slutte å sløse så mye penger på klær du ikke trenger.» Her er nøkkelordet sløsing, der vedkommende kommenterer om anklager den andre personen om sløsing. Takk for meg.
Lone - 6. juni 2019

0   1

helter skelter


Hals over hode, eller hulter i bulter.

En type karusell på tivoli kalles Helter Skelter.

Dobbeltalbumet The Beatles (White Album) av The Beatles har en låt som heter Helter Skelter.

Feil og dårlig kommunikasjon/ misskommunikasjon som gir konflikter og misforståelse, og det som det fører med seg beskrives også som Helter Skelter.
anonym - 6. juni 2019

1   0

transformative appeller


Transformative appeller kan være det vi kaller profilerende, det vil si at de bygger opp under merket, de kan vise hvilke grupper forbrukere som benytter produktet, hva en kan oppnå ved å bruke det, få forbrukerne til og endre holdning, eller så kan de spille på følelser.
Deni - 6. juni 2019

0   0

befolkningspyramide


En befolkningspyramide er en figur som viser hvor mange mennesker det finnes, etter alder og kjønn, innen et fastsatt område, vanligvis et land. Vanligvis består den av to grafer, hvor befolkningen fordeles etter kjønn (vanligvis menn til venstre, kvinner til høyre), fordelt i grupper på fem år.
Emma - 6. juni 2019

0   0

sex


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

0   0

elektromagnetisme


Elektromagnetisme er hvordan elektrisitet er i slektning med magnetisme (magnet). Du gjør noe Ikke-magnetisk ting magnetisk ved å sette inn elektrisk strøm (elektroner).
For eksempel du har en ikke-magnetisk spiker å setter en kobbertråd rundt spikeren. Så tilsetter man strøm og spikeren vil bli elektrisk.
Anonym - 6. juni 2019

0   0

gass


Disse betydningene gir ikke mening! Altså, hvis du ikke er en ekspert i naturfag og du IKKE vet hva de merkelige naturfagsordene betyr, så er det fint hvis man legger til en egen betydning til fagordet. Jeg driver å studerer dette temaet og trenger litt støtte fra nettsider, Møn jeg vet jo ikke hva det betyr! Så plis!
Anonym - 6. juni 2019

0   0

uttalt


Det betyr at du skal spise flasset ditt. Og at du skal spise masse masse flass og ikke bare ditt eget men alle andre sitt og at du skal slå på asfalten og at det er veldig usunt og spise det og at du må slå fem hundre og åttito ganger på asfalten på motorveien
ole - 6. juni 2019

0   0

energiloven


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
kurt - 6. juni 2019   18+

1   0

murti


Murti er en skulptur i hinduismen.
Han er en av de mast skjente skulpturene.
Han var en gud som ikke tålte lys, en dag gikk han ut i lys og ble til stein.
Her er noen kjennetegn ved skulpturen(guden):
-han har
•elefanthode
•løve kropp
•panda bein
•liten tiss (4cm)
Valbjart grønnskog - 6. juni 2019

0   0

hedda


Hedda betyr kjele å det kommer fra gamle dager.
Folk brukte ordet i Norge for mange mange år siden. Dette ble ofte brukt når man skulle lage mat å ha noe å steke i. Hedda er det vi i dag kaller kjele for å koke ting i. Har sett flere artikler om dette.
Sara - 6. juni 2019

1   0

den enbårne sønn


Marias eneste søn, idet Jakob, der kaldes Jesu bror, enten var hans fætter (jvf Brugen af bror eller fætter for alle mandlige slægtninge) eller også var Jakob søn af Josef, der omtales som enkemand, der giftede sig med jomfru Maria..
Herluf Eriksen - 6. juni 2019

0   0

skandinavia


Ordet «Skandinavia» opptrer første gang skriftlig i romerske Plinius den eldres Naturalis Historia fra 77 e.Kr. Språkforskere mener at det springer ut av det samme oldgermanske ordet som Skåne. Det kan ha betydd «farlig øy».
Erik Schultz - 6. juni 2019

0   0

montana


Montana er en butikk i Alta Norge, som selger vesker, kofferter, Cintamani uteklær, samekniver, tekopper og mye mer. Startet av Elsa Østlyngen i 1975. Mette Sønvisen overtok butikken 14.05.2014. Montana Alta har butikken sin på Parksenteret i sentrum av Alta.
Mette Sønvisen - 6. juni 2019

0   0

laktoseintoleranse


Laktoseintoleranse vil si at man mangler fordøyelsessenzymet laktase, som skal spalte melkesukkeret. Hvis de drikker melk, får de mage- og tarmforstyrrelser, b.l.a diaré. Mennesker med laktoseintoleranse bør unngå søt melk eller kjøpe melk uten melkesukkeret - laktoseredusert.
- Jente på 14
Jente på 14 - 6. juni 2019

1   0

ashanti


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Lina - 6. juni 2019   18+

0   0

betanien sykepleierskole


Betania, Betel,Betfage, Betlehem, Betsaida, Betesda er seks utvalde av hundrevis bet-namn. Bet (Beit) tyder hus eller grend. Dei seks etterledda her tyder, i nemnd rekkjefølgje: ‘fattig’, ‘Gud’, ‘fiken’, ‘brød’, ‘fiskar’, ‘omsorg; under’.
Nils P. Lie-Gjeseth - 6. juni 2019

0   0

halvbror


En gutt som har en av sine foreldre, men ikke den andre.
For eksempel fra boken "Halvbroren" av "Lars Saabye Christiansen" får vi at halvbror kom av at moren ble voldtatt og hun fikk en sønn ut av det. Dette er å være en Halvbror
anonym - 6. juni 2019

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10