På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord!. Legg til betydning.

Nyeste betydninger
0   0

hil


Hil er rommet over fjøset, hvor høy ble lagret. Det var og tømmesom regel en bru på utsiden av låven, og ofte også innover låven, slik at man kunne kjøre inn høylasset og tømme det på riktig plass.
anonym - 6. juni 2019

0   0

kundeservice


Kundeservice er alfa omega for at kundene skal kunne føle seg ivaretatt, vi i butikken må være behjelpelig med alt som kundene ønsker hjelp til for å kunne få utrettet sin handel og dermed sørge for at kundene kommer tilbake neste gang.
Heidi Olsen - 6. juni 2019

0   0

skodde


det er et ord isteden får tåke. jeg leste en bok som handlet om sigur drakk dreppernen og der sa de det her orde skodda og da lurte jeg hva det byttyed så jeg spurte min favorite YouTube HTN Scythe hva betyr det han sa skodda betyr tåke eller mist.
anonym - 6. juni 2019

0   0

skabberakkel


Uttrykke avstammer fra noe som kan få skabb, og derav ordet skabbe-rakkel. Og da tenker jeg at skabberakkel hentyder på en rev med skabb. Den ser ikke videre vakker eller bra ut, og man kan fra det ytre se at det ikke står så bra til med resten heller. Rakkel kommer av verbet å rakle, som betyr det samme som lealaus, eller løs og dårlig i sammenføyningene.
Børre Kasper - 6. juni 2019

1   1

sammenheng


Det at to ting henger sammen. To ting som er konektert til hverandre. Nesten som søsken bare mye mindre irriterende. Neida jeg elsker søsteren min hun er en inspirasjon og vi henger sammen som et sammenheng. Dette må være minst 50 bokstaver langt og det er så sykt irriterende. Uansett
Yaboyjesus - 6. juni 2019

0   0

redigering


hei idag hadde jeg det bra. det var fint vær og jeg ble glad. så glad at jeg valgte å redigere denne siden her. men siden ser elendig ut, så egentlig litt trist. og det er ikke morsomt å være trist, men men som som de sier. ha en fin dag. ha det bra.
hei - 6. juni 2019

0   0

gert


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

3   0


Nø betyr at det en person sier er helt uvesentlig, teit, skada eller rar tankegang.
Hvis en person for eksempel ser at du er lei av å gjøre matte oppgaver og sier:
-Gjør 10 oppgaver til nå
Så kan du svare:
- Nøøø eller Nø
Det samme gjelder dersom noen sier noe dumt
Vetle - 6. juni 2019

0   0

sløse


Bruke noe man ikke har noe nytte av. Det kan være alt fra objekter som mat, klær, sko osv. Eks. «Du må slutte å sløse så mye penger på klær du ikke trenger.» Her er nøkkelordet sløsing, der vedkommende kommenterer om anklager den andre personen om sløsing. Takk for meg.
Lone - 6. juni 2019

0   0

helter skelter


Hals over hode, eller hulter i bulter.

En type karusell på tivoli kalles Helter Skelter.

Dobbeltalbumet The Beatles (White Album) av The Beatles har en låt som heter Helter Skelter.

Feil og dårlig kommunikasjon/ misskommunikasjon som gir konflikter og misforståelse, og det som det fører med seg beskrives også som Helter Skelter.
anonym - 6. juni 2019

0   0

transformative appeller


Transformative appeller kan være det vi kaller profilerende, det vil si at de bygger opp under merket, de kan vise hvilke grupper forbrukere som benytter produktet, hva en kan oppnå ved å bruke det, få forbrukerne til og endre holdning, eller så kan de spille på følelser.
Deni - 6. juni 2019

0   0

befolkningspyramide


En befolkningspyramide er en figur som viser hvor mange mennesker det finnes, etter alder og kjønn, innen et fastsatt område, vanligvis et land. Vanligvis består den av to grafer, hvor befolkningen fordeles etter kjønn (vanligvis menn til venstre, kvinner til høyre), fordelt i grupper på fem år.
Emma - 6. juni 2019

0   0

sex


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

0   0

elektromagnetisme


Elektromagnetisme er hvordan elektrisitet er i slektning med magnetisme (magnet). Du gjør noe Ikke-magnetisk ting magnetisk ved å sette inn elektrisk strøm (elektroner).
For eksempel du har en ikke-magnetisk spiker å setter en kobbertråd rundt spikeren. Så tilsetter man strøm og spikeren vil bli elektrisk.
Anonym - 6. juni 2019

0   0

gass


Disse betydningene gir ikke mening! Altså, hvis du ikke er en ekspert i naturfag og du IKKE vet hva de merkelige naturfagsordene betyr, så er det fint hvis man legger til en egen betydning til fagordet. Jeg driver å studerer dette temaet og trenger litt støtte fra nettsider, Møn jeg vet jo ikke hva det betyr! Så plis!
Anonym - 6. juni 2019

0   0

uttalt


Det betyr at du skal spise flasset ditt. Og at du skal spise masse masse flass og ikke bare ditt eget men alle andre sitt og at du skal slå på asfalten og at det er veldig usunt og spise det og at du må slå fem hundre og åttito ganger på asfalten på motorveien
ole - 6. juni 2019

0   0

energiloven


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
kurt - 6. juni 2019   18+

1   0

murti


Murti er en skulptur i hinduismen.
Han er en av de mast skjente skulpturene.
Han var en gud som ikke tålte lys, en dag gikk han ut i lys og ble til stein.
Her er noen kjennetegn ved skulpturen(guden):
-han har
•elefanthode
•løve kropp
•panda bein
•liten tiss (4cm)
Valbjart grønnskog - 6. juni 2019

0   0

hedda


Hedda betyr kjele å det kommer fra gamle dager.
Folk brukte ordet i Norge for mange mange år siden. Dette ble ofte brukt når man skulle lage mat å ha noe å steke i. Hedda er det vi i dag kaller kjele for å koke ting i. Har sett flere artikler om dette.
Sara - 6. juni 2019

0   0

den enbårne sønn


Marias eneste søn, idet Jakob, der kaldes Jesu bror, enten var hans fætter (jvf Brugen af bror eller fætter for alle mandlige slægtninge) eller også var Jakob søn af Josef, der omtales som enkemand, der giftede sig med jomfru Maria..
Herluf Eriksen - 6. juni 2019

0   0

skandinavia


Ordet «Skandinavia» opptrer første gang skriftlig i romerske Plinius den eldres Naturalis Historia fra 77 e.Kr. Språkforskere mener at det springer ut av det samme oldgermanske ordet som Skåne. Det kan ha betydd «farlig øy».
Erik Schultz - 6. juni 2019

0   0

montana


Montana er en butikk i Alta Norge, som selger vesker, kofferter, Cintamani uteklær, samekniver, tekopper og mye mer. Startet av Elsa Østlyngen i 1975. Mette Sønvisen overtok butikken 14.05.2014. Montana Alta har butikken sin på Parksenteret i sentrum av Alta.
Mette Sønvisen - 6. juni 2019

0   0

laktoseintoleranse


Laktoseintoleranse vil si at man mangler fordøyelsessenzymet laktase, som skal spalte melkesukkeret. Hvis de drikker melk, får de mage- og tarmforstyrrelser, b.l.a diaré. Mennesker med laktoseintoleranse bør unngå søt melk eller kjøpe melk uten melkesukkeret - laktoseredusert.
- Jente på 14
Jente på 14 - 6. juni 2019

0   0

ashanti


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Lina - 6. juni 2019   18+

0   0

betanien sykepleierskole


Betania, Betel,Betfage, Betlehem, Betsaida, Betesda er seks utvalde av hundrevis bet-namn. Bet (Beit) tyder hus eller grend. Dei seks etterledda her tyder, i nemnd rekkjefølgje: ‘fattig’, ‘Gud’, ‘fiken’, ‘brød’, ‘fiskar’, ‘omsorg; under’.
Nils P. Lie-Gjeseth - 6. juni 2019

0   0

halvbror


En gutt som har en av sine foreldre, men ikke den andre.
For eksempel fra boken "Halvbroren" av "Lars Saabye Christiansen" får vi at halvbror kom av at moren ble voldtatt og hun fikk en sønn ut av det. Dette er å være en Halvbror
anonym - 6. juni 2019

0   0

forhatt


betydningen forhatt kan bety forskjellig i sammensetningen med teksten du leser. For eksempel: Grunnen var den forhatte te avgiften.
Da betyr ordet forhatt at du misliker noe som i denne sammenhengen at de misliker prisen. Så det er ikke noe konkret svar til dette ordet.
Thea - 6. juni 2019

0   1

sms lån


SMS lån er et lån som kan søkes om via SMS, hvor man får svar umiddelbart. Dette er mer utbredt i Sverige enn i Norge, da man i Norge er påkrevd å gjøre en kredittsjekk av alle lånesøkere. Dette gjør det vanskelig for långiveren å kunne godta eller avvise søknaden umiddelbart.
Matchbanker - 6. juni 2019

0   0

lauvmakk


I Nordnorge brukt om larvene til de arter av sommerfugler som har voldsomme utbrudd i bjørkeskogen. Disse er også referert til som bjørkemålere, og utgjøres særlig av artene fjellbjørkemåler (Epirrita autumnata) og liten frostmåler/liten høstmåler (Operophtera brumata).
anonym - 6. juni 2019

0   0

refinansiering


Refinansiering er et nyttig grep som brukes både for å bli kvitt dyr og brysom gjeld, så vel som for å spare på utgiftene. Du kan også refinansiere for å få lavere månedlige kostnader, ved at det nye lånet får lengre løpetid.
jarlvarg - 6. juni 2019

0   0

periferi


ehm det er no greier i naturfag.Det perifere nervesystem er nerver som går ut fra ryggmargen og hjernestammen. Noen nerver fører impulser inn til ryggmarg og hjerne (sensoriske fibre), noen fører impulser ut til bevegeapparatet (motoriske fibre) og andre nerver forsyner de indre organene (autonome fibre). Vi har 31 par spinalnerver.
hellas - 6. juni 2019

0   0

bezzyshot


bezzyshot er et slang utrykk for å knuse kontrollen. for eksempel om noen bezzyshotter deg eller bezzyshotter regler eller spill så knuser de kontrollen over det eller deg. ordet er et lite brukt ord, men brukes av noen ungdom ofte i spilling. Ordet blir hovedsakelig brukt i amerika, men brukes også andre steder
Thea Sødal - 6. juni 2019

0   0

sabbat


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Vilde - 6. juni 2019   18+

0   0

bih


Brenn i helvette. Kan brukes i ulike situasjoner spm er passende. Jeg personlig bruker dette daglig. Og føler dette r noe som burde bli inkorporert mer i d norske språk. Vi unge lovende bruker ikke dette så mye. Men det passer til mange ulike situasjoner så jeg mer ALLE burde bruke d mist en gang daglig


Chish! Jeg er så lei av at alle skal være så sassy hele tiden. De kan egt bare BIH!
Jojo - 6. juni 2019

0   0

arveavgift


Arveavgift, tidligere skatt til staten av arvemidler som tilfalt arvinger eller legatarer, og av gaver til giverens eller hans ektefelles nærmeste arvinger, fosterbarn, noen som er betenkt i giverens testament, visse andre pårørende samt selskaper, stiftelser m.m. hvor noen av disse har en fremtredende interesse
anonym - 6. juni 2019

0   0

depositum


Ved utleie av bolig kan utleier kreve et depositum som sikkerhet for at leietaker skal overholde sine forpliktelser, og for å event. dekke skader eller uforholdsmessig stor slitasje på utleieobjektet i kontraktsperioden.
Depositum kommer i tillegg til avtalt leiepris og kan maksimalt utgjøre 6 månedsleier.
Hallvard - 6. juni 2019

0   0

funksjonalitet


hvor bra noe fungerer... om noe fungerer dårlig, vil det si at objektet har dårlig funksjonalitet... om noe fungerer bra, vil det si det har god funksjonalitet...
ps:om du ikke visste dette fra før tror jeg det er på tide du revaluerer hva du har tenkt å gjøre med livet ditt.
Christian - 6. juni 2019

0   0

svolk


Grådig, Tar munnen for full, f.eks. -tar sist kakestykket på fatet. Vil ha mest mulig av mat og godsaker som serveres, og spiser hastig for å få i seg mest mulig før andre rekker å forsyne seg flere ganger. Byr du ham godteposen eller konfektesken, forsyner seg med mange av bitene han liker best.
oding - 6. juni 2019

1   0

rapsodi


Ostesmørbrød, ofte brukt i en moralsk betydning.
Annen betydning kan være å bruke toalettet en tirsdags morgen.
Ostesmørbrød ble populært i 2019 av death metal gruppa queen med debutensingelen "bohemian rhapsody". Som ble veldig kjent med musikkvideoen som ble brukt i MTV.
MTV er en frisørsalong som er meget populær blant ungdom.


DEtte er ikke definisjon bare så du vet det
DAWEED - 23. mai 2019

0   0

troms


Navnet Troms, norrønt Trums, er opprinnelig et øynavn som i nyere tid har fått tillagt ø eller øy og brukt på bynavnet Tromsø og øynavnet Tromsøya. Det er litt ulike forklaringer på den språklige opprinnelsen til navnet, men det synes å være enighet om at det har sammenheng med 'strøm' eller 'strømmende vann' å gjøre.

Kilde: https://snl.no/Troms
anonym - 23. mai 2019

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10