På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord! Legg til betydning

Nyeste betydninger
9 Thumbs up   0 Thumbs down

Molefonken


Sinnstilstand av frustrasjon og manglende glede. Oppstår gjerne når man er sliten. Sinnstilstanden har et snev av håpløshet i seg, Tilstanden forsvinner når man har tatt stilling til de tankene man har, som følge av frustrasjonen man kjenner på.
anonym - 10. mai 2021

3 Thumbs up   0 Thumbs down

latmarken


Latmarken er noe man sier når noen har en dårlig eller treg bil.
F.eks: «Du kommer nokk ikke over 80 med Latmarken.», «Gud må vell dytte oss opp denne bakken med Latmarken.», Latmarken blir sikkert kjørt forbi av en kjerre uten motor!» og: «Jeg måtte stå opp 2 timer tidligere for å rekke jobb når jeg kjører Latmarken.»
Olve Stolan Rekdal - 10. mai 2021

3 Thumbs up   0 Thumbs down

latmarken


Kan bety at du eller noen har en dårlig bil.
F.eks: «Jeg gleder meg til å kjøre i Latmarken!» eller: «Vi kommer oss sikkert ikke opp den bakken med Latmarken.» og: «Jeg kommer ikke en gang forbi ei kjerre uten motor med Latmarken!»
Den som eier «Latmarken» kommer høyt sannsynlig for sent til jobb.
Olve Stølan Rekdal - 10. mai 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

symmetri


I musikalske orkestre og i samtaler mellom to eller flere parter: «Med symmetri mener vi at det er balanse mellom de to samtalepartnerne. De har like mye makt og myndighet til å føre samtalen og drive den fremover." Kilde: ndla.no. Eksempel på symmetriske strukturer i musikk vil være ting som spørsmål/svar, 4 eller 2 takters melodier, dualisme, formprinsipp som balanserer osv.
Haavard - 10. mai 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

hybelkanin


Hybelkanin er støv som samler seg i huset som store dotter det er det vi støvsuger mest av, hybelkaniner kan lages hvis støvet samler seg veldig mye på ett sted, Det kan også lages når man ikke vasker steder ofte, og der kan det lagres støv. Tusen takk for at du leste dette! håper det hjalp, ha en fin dag videre! :)
Jeg forklarer bedre - 10. mai 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Rondane


Jon Olav Ryen, Stedsnavn i Nord-Østerdal, Kolofon, 2015: «Navnet kan etter tradisjonell mening komme av gammelnorsk rǫnd (‘rand’, ‘stripe’), som kanskje opprinnelig var navnet på det langsmale Rondvatnet (NSL, 368). Men det er mer sannsynlig at fjellnavnet kommer av det gamle ordet for galte el. hanngris, rånå (Streitlien 1980, 22-24), jfr. norrønt runi, moderne norsk råne. Sett fra deler av Gudbrandsdalen kan Rondane minne om ryggen på en gris (jamføringsnavn). Denne teorien støttes av navneformen til bekken som renner gjennom nordre deler av Rondane og ut i Atna, Rånåbekken (s.d.). En variant av denne tolkningen er å se navnet på bakgrunn av norrønt rani, som betyr ‘tryne’, ‘snute’ (på gris). I. Aasens ordbok har oppslagsordet Rane med denne betydningen, i tillegg til “Pynt, spids, fremragende Klippe” (Aasen 1873). Se også Mortensson-Egnund 1920, 55.»
Håvard Rem - 10. mai 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

INTENSITET


Intensitet er energien eller kraften som en handling utføres med, altså hvor mye innsats du gir fra deg når det er snakk om fysisk aktivitet. Om du bruker høy intensitet vil si at du gir fra alt du har på en økt.
nobody - 10. mai 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

evne


For meg, som pensjonert Teknolog, Sosialantropolog, Kvalitetsrevisor i verdens maritime virksomhet (Skip og Olje) som kommer fra et "velmøblert hjem", med Dannelse, Utdannelse, Nysgjerrighet og Kreativitet, etc. - Så er grunnlaget lagt. Viljen bygges på denne "grunnmuren" eller omvendt!
Knut Myrebøe - 26. mars 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

forstå


å oppfatte noe kan være det samme som å forstå noe. Jeg oppfatter at noe skal forstås på en sånn måte. Selv om man kan oppfatte noe uten å ha forstått det så kan man forstå det ut fra den man selv tenker er riktig måte å forstå noe på
andres heggen - 26. mars 2021

3 Thumbs up   0 Thumbs down

innhold


Innhold er det teksten handler om. Ja du skjønner hva jeg mener ikke sant bro? Uansett hvem bryr seg om deg. Hade bro nå må jeg gå eller så kommer jeg forseint fra timen min. Starter on 5 minuter. Det er faktisk en matte time så det går bra om jeg kommer litt forseint. Ingen liker matte vel? Litt da det går bra om du liker det litt som meg bor ikke sant? Uansett hade.
Rumi er pro - 26. mars 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

choose


Choose kan brukes dersom noe hype har skjedd og man kommer med kommentaren "choose". Eller et annet eksempel: Hvis den du er med har en kul jakke, så kan man si "choose jakke".

Choose er et nytt ord brukt av ungdommen, hvor de får vist følelsen sin av hype på andre og sine egne vegne.
Den Unge oversetter - 26. mars 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

i all evighet


all evighet betyr at det er uendelig at det ikke er noe ende på ting slik som en ring den er rund uten kanter går bare rundt og rundt uten noe ende altså all evighet foriksempel et menneske som har fått lovna og godkjennelse på at man foriksempel ikke vil gå fortapt så betyr all evighet at man aldrig ser aldrig enden på en slutt men heller lever i all evighet uten at det er noe ende på en slutt
odd andreas - 2. februar 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Bætta


Flatbrød med smør, kokt torsk, kokt potet i skiver og flatbrød over. De voksne lagde Bætta for lettere å få oss unger til å spise middag (60-tallet).
Gunn Eli Kronborg - 2. februar 2021

1 Thumbs up   9 Thumbs down

bekymringsverdig


Bekymringsverdig er helt korrekt og ingen sammenblanding. Det betyr at noe er verd å bekymre seg for. Bekymringsfull, derimot, beskriver en person som er bekymret. Feilbruk av disse to har spredt seg i media de senere år. Det er altså IKKE riktig å si at det forhold/en hendelse/noe er bekymringsfullt.
Ole Nordmann - 27. januar 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Blåstøde


Blåstøde er når snøen er våt og vannfull, slik at den synker sammen når man trør på den. I fotsporene blir det "blått" der skoen har stått, dvs gate/underlagsfarge skimtes gjennom det nedtråkkede fotsporet.
Ragnheidur Drabløs - 27. januar 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

vanskjøtte


vanskjøtsel av barn er en situasjon som innebærer risiko for barnet og er en manglende evne hos omsorgspersonene til å møte barnets basale fysiske, emosjonelle, psykiske og/eller medisinske behov.
være mangel på tilsyn av barnet slik at det kan skade seg
anonym - 27. januar 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Straffesak


Straffesaker er offentlige saker mot enkeltindivider eller foretak som mistenkes for å ha begått en straffbar handling. For å avklare de faktiske omstendighetene omkring handlingen, beslutter påtalemyndigheten at politiet skal etterforske saken. De aller fleste straffbare handlinger er beskrevet i straffeloven.
bobb - 27. januar 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

karakter


Jeg leter etter en bra beskrivning, men jeg finner ikke. Setningen min er som så:

Reaksjonen mellom antigen og antistoff kan noen ganger være av en slik karakter at den gjør skade eller fører til sykdom. Dette kan for eksempel være i form av en allergisk reaksjon.

Kan noen hjelpe meg?
Anonym - 27. januar 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Rondane


Rondane er bare rund dersom man sammenligner med Jotunheimen spesielt Hurrungane. En slik sammenligning er gjort av gudbrandsdøler hvor en slik sammenligning var naturlig
Hans Haugen - 8. januar 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Lysåpning


Åpningen mellom hyller i en reol eller et arkivsystem.
Lysåpningen er den relle avstanden mellom hyllene, altså plassen du har til rådighet.
Arnfinn Rønning - 8. januar 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

jordøks


Folk kaller denne redskapen for museums gjenstand. Men det er fordi det er byfolk som ikke har noen som helst erfaring med jord arbeid feks på småbruk
Ole Edvard Olsen - 8. januar 2021

2 Thumbs up   1 Thumbs down

Homsegrill


Solarium. NB! Begrepet kan virke støtende mot individer fordi det er basert på fordommer om at homofile menn bryr seg mer om utseende enn heterofile menn.
Birk Skar - 8. januar 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

vandre heden


Når man vandrer heden, så går man ( etter min forståelse av begrepet ) fra det jordiske livet til døden og den evige hvile på andre siden.
Olav Tryterud - 8. januar 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

usar


“urban search and rescue” en definisjon på en redningsgruppe som skal søke og drive redning på bygg, grøfter, installasjoner, ras og liknende.
anonym - 4. januar 2021

1 Thumbs up   2 Thumbs down

rausei


Gammelsaltet garnfisket sei - Fisken dør i garnet og blir ikke bløgget - Fisken flekkes og saltes og blodet i fiskens kjøtt gjør den rødlig/rau - => Rausei.
Roald Bentzen - 4. januar 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Bursvæla


Skrivemåten er jeg litt usikker på, men hu mor på 91 år sier: bursvæla. Om det skrives slik, vet jeg ikke. Mulig det skrives: bursvele, bursvæle, burskjulet. Ordet betyr Forgangen før man kommer inn til selve stabburet. Altså: Gangen mellom trappa og selve stabburet.
maunebak - 4. januar 2021

3 Thumbs up   0 Thumbs down

Keg


Det er et annet ord for pappagutt, eller noen som er litt vestkanting. Blir brukt til å beskrive noen eller noe de gjør «han er så keg» eller «oi det var kegt»
anonym - 4. januar 2021

3 Thumbs up   0 Thumbs down

Heimføing


en som ikke har vært ute og reist, særlig langt og til andre land og kulturer, likevel med høye tanker om eget ståsted. Naiv, selvgod og trangsynt på vegne av lokale forhold.
olav m - 4. januar 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

bark


erling mohamalund the bark king. brukes som et kjellsord på tveten for å mobbe en viss aunathan og hans forferedre. oddi janne og even blir sett på som disse menneske samt kristian altså han mor som er digg.
anonym - 4. januar 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

XERA


Unikt og kan være en betydning for survival, eller noen som har et instinkt om å overleve og har gode evner til å klare seg selv. Unikt at det begynner på X og uttales ksera eller eksera. Dette navnet er internasjonalt og et navn for en spesiell jente med survivalskills.
Karoline - 4. januar 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Durte


det betyr å være dum nok til å fåå et barn til å skrive hva durte betyr når JEG SØKTE PÅ HVA BETYR DURTE SKAL IKKE JEG FORKLARE.
DOMMING - 4. januar 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Sørgmodig


Kake, kake med enten sjokolade eller marsipan. Kaken må være sjokolade eller marsipan for at du kan kalle den sørgmodig. Hvis kaken ikke har sjokolade eller marsipan sier man bare «kake». Kake= noe man kan spise som smaker veldig godt. Det er enten sørgmodig kake eller vanlig kake. Finn mer informasjon om kake på Ikkepedia.no
Kake - 30. november 2020

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Tæv’


namn på eit smalt landstykke, utmarkstykke - altås ein overgang frå eit større område til eit anna, med eit tæv imellom. Bjønntævet, brenntævet
Jakob Bjerkem - 17. november 2020

0 Thumbs up   0 Thumbs down

lån


Lån kan defineres som en avtale mellom to parter, der långiver (banken) låner ut et pengebeløp til låntaker (privatperson) som forplikter seg til å betale tilbake lånet over en bestemt tidsperiode.
anonym - 17. november 2020

1 Thumbs up   0 Thumbs down

lokal


Lokal er betydning av lokalt. Vi tar feks et gitt begrenset område (lite eller stort). Befinner det/dette seg innenfor dette området, er det/dette lokalt.
Eivin Hjørnevik - 31. oktober 2020

1 Thumbs up   1 Thumbs down

dermed


Dermed er eit ord for simp som uttales /sɪmp/. Det er egentlig ingen poeng i å bruke ordet dermed fordi ordet /sɪmp/ finnes.
Per Ole - 31. oktober 2020

13 Thumbs up   4 Thumbs down

miskunn


Miskunn - miss = negativt, ikke. Kunn = fra kunnskap, det motstte av kunnskap.
Gud har ikke kunnskap om våre tilgitte synder.
Morten korsvik - 31. oktober 2020

4 Thumbs up   1 Thumbs down

innen


Innen (tidspunkt/tidsrom) (nynorsk: innan)
Brukes f.eks. når man avtaler en tidsfrist for når en oppgave skal være utført.
'Innen (tidspunkt) fredag kl 12.00' betyr selvsagt at fristen er fredag kl 12.00.
'Innen (tidsrom) fredag' betyr ikke senere enn fredag, klokkeslettet for fristen er altså fredag kl 23.59...
Jh - 31. oktober 2020

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Marle


Marle
(å) marle. Verb. Synonymt med prate, mase, snakke. "Han marler". "De sitter og marler"
Jonny Motor - 31. oktober 2020

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Piri


Hvorfor heter muskelen - piriformis - skjønner jo formis- vel,- at muskelen likner på piri ???
Einar - 22. oktober 2020

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10