På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord!. Legg til betydning.

Nyeste betydninger
0   0

uttalt


Det betyr at du skal spise flasset ditt. Og at du skal spise masse masse flass og ikke bare ditt eget men alle andre sitt og at du skal slå på asfalten og at det er veldig usunt og spise det og at du må slå fem hundre og åttito ganger på asfalten på motorveien
ole - 6. juni 2019

0   0

energiloven


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
kurt - 6. juni 2019   18+

1   0

murti


Murti er en skulptur i hinduismen.
Han er en av de mast skjente skulpturene.
Han var en gud som ikke tålte lys, en dag gikk han ut i lys og ble til stein.
Her er noen kjennetegn ved skulpturen(guden):
-han har
•elefanthode
•løve kropp
•panda bein
•liten tiss (4cm)
Valbjart grønnskog - 6. juni 2019

0   0

hedda


Hedda betyr kjele å det kommer fra gamle dager.
Folk brukte ordet i Norge for mange mange år siden. Dette ble ofte brukt når man skulle lage mat å ha noe å steke i. Hedda er det vi i dag kaller kjele for å koke ting i. Har sett flere artikler om dette.
Sara - 6. juni 2019

0   0

den enbårne sønn


Marias eneste søn, idet Jakob, der kaldes Jesu bror, enten var hans fætter (jvf Brugen af bror eller fætter for alle mandlige slægtninge) eller også var Jakob søn af Josef, der omtales som enkemand, der giftede sig med jomfru Maria..
Herluf Eriksen - 6. juni 2019

0   0

skandinavia


Ordet «Skandinavia» opptrer første gang skriftlig i romerske Plinius den eldres Naturalis Historia fra 77 e.Kr. Språkforskere mener at det springer ut av det samme oldgermanske ordet som Skåne. Det kan ha betydd «farlig øy».
Erik Schultz - 6. juni 2019

0   0

montana


Montana er en butikk i Alta Norge, som selger vesker, kofferter, Cintamani uteklær, samekniver, tekopper og mye mer. Startet av Elsa Østlyngen i 1975. Mette Sønvisen overtok butikken 14.05.2014. Montana Alta har butikken sin på Parksenteret i sentrum av Alta.
Mette Sønvisen - 6. juni 2019

0   0

laktoseintoleranse


Laktoseintoleranse vil si at man mangler fordøyelsessenzymet laktase, som skal spalte melkesukkeret. Hvis de drikker melk, får de mage- og tarmforstyrrelser, b.l.a diaré. Mennesker med laktoseintoleranse bør unngå søt melk eller kjøpe melk uten melkesukkeret - laktoseredusert.
- Jente på 14
Jente på 14 - 6. juni 2019

1   0

ashanti


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Lina - 6. juni 2019   18+

0   0

betanien sykepleierskole


Betania, Betel,Betfage, Betlehem, Betsaida, Betesda er seks utvalde av hundrevis bet-namn. Bet (Beit) tyder hus eller grend. Dei seks etterledda her tyder, i nemnd rekkjefølgje: ‘fattig’, ‘Gud’, ‘fiken’, ‘brød’, ‘fiskar’, ‘omsorg; under’.
Nils P. Lie-Gjeseth - 6. juni 2019

0   0

halvbror


En gutt som har en av sine foreldre, men ikke den andre.
For eksempel fra boken "Halvbroren" av "Lars Saabye Christiansen" får vi at halvbror kom av at moren ble voldtatt og hun fikk en sønn ut av det. Dette er å være en Halvbror
anonym - 6. juni 2019

0   0

forhatt


betydningen forhatt kan bety forskjellig i sammensetningen med teksten du leser. For eksempel: Grunnen var den forhatte te avgiften.
Da betyr ordet forhatt at du misliker noe som i denne sammenhengen at de misliker prisen. Så det er ikke noe konkret svar til dette ordet.
Thea - 6. juni 2019

0   1

sms lån


SMS lån er et lån som kan søkes om via SMS, hvor man får svar umiddelbart. Dette er mer utbredt i Sverige enn i Norge, da man i Norge er påkrevd å gjøre en kredittsjekk av alle lånesøkere. Dette gjør det vanskelig for långiveren å kunne godta eller avvise søknaden umiddelbart.
Matchbanker - 6. juni 2019

0   0

lauvmakk


I Nordnorge brukt om larvene til de arter av sommerfugler som har voldsomme utbrudd i bjørkeskogen. Disse er også referert til som bjørkemålere, og utgjøres særlig av artene fjellbjørkemåler (Epirrita autumnata) og liten frostmåler/liten høstmåler (Operophtera brumata).
anonym - 6. juni 2019

0   0

refinansiering


Refinansiering er et nyttig grep som brukes både for å bli kvitt dyr og brysom gjeld, så vel som for å spare på utgiftene. Du kan også refinansiere for å få lavere månedlige kostnader, ved at det nye lånet får lengre løpetid.
jarlvarg - 6. juni 2019

0   0

periferi


ehm det er no greier i naturfag.Det perifere nervesystem er nerver som går ut fra ryggmargen og hjernestammen. Noen nerver fører impulser inn til ryggmarg og hjerne (sensoriske fibre), noen fører impulser ut til bevegeapparatet (motoriske fibre) og andre nerver forsyner de indre organene (autonome fibre). Vi har 31 par spinalnerver.
hellas - 6. juni 2019

0   0

bezzyshot


bezzyshot er et slang utrykk for å knuse kontrollen. for eksempel om noen bezzyshotter deg eller bezzyshotter regler eller spill så knuser de kontrollen over det eller deg. ordet er et lite brukt ord, men brukes av noen ungdom ofte i spilling. Ordet blir hovedsakelig brukt i amerika, men brukes også andre steder
Thea Sødal - 6. juni 2019

0   0

sabbat


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Vilde - 6. juni 2019   18+

1   0

rapsodi


Ostesmørbrød, ofte brukt i en moralsk betydning.
Annen betydning kan være å bruke toalettet en tirsdags morgen.
Ostesmørbrød ble populært i 2019 av death metal gruppa queen med debutensingelen "bohemian rhapsody". Som ble veldig kjent med musikkvideoen som ble brukt i MTV.
MTV er en frisørsalong som er meget populær blant ungdom.


DEtte er ikke definisjon bare så du vet det
DAWEED - 23. mai 2019

0   0

troms


Navnet Troms, norrønt Trums, er opprinnelig et øynavn som i nyere tid har fått tillagt ø eller øy og brukt på bynavnet Tromsø og øynavnet Tromsøya. Det er litt ulike forklaringer på den språklige opprinnelsen til navnet, men det synes å være enighet om at det har sammenheng med 'strøm' eller 'strømmende vann' å gjøre.

Kilde: https://snl.no/Troms
anonym - 23. mai 2019

0   0

morbid


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anita oseth - 23. mai 2019   18+

0   0

salhus pinsetten


Navn på en moro og revygruppe fra Salhus. Salhus Pinsetten er en revy- og showgruppe startet i 1995 i revymiljøet i Salhus som en parodi på (Salhus) Vinskvetten (1975), som igjen var en parodi på Salhuskvintetten (1955). Etterhvert startet gruppen å gå bort fra parodieringen og laget egne sanger og show og turnerte på vestlandet. Gruppen tar utgangspunkt i vestlandshumoren med forankring i strile dialekten.
Trygve O. Farestveit - 23. mai 2019

0   0

uforholdsmessig


BETYDNING OG BRUK
ikke eller lite rimelig avpasset

EKSEMPEL
en uforholdsmessig part av utgiftene falt på ham

SITATER
en ganske uforholdsmæssig følelse av egen betydning (Lorentz Eckhoff: Paul Verlaine og symbolismen 163)
pubertetens uforholdsmessige, ujevne vekst (Knut Faldbakken: Bad boy 139)
SOM ADVERB en altfor uforholdsmæssig stor del (Gabriel Finne: To Damer 103)
anonym - 23. mai 2019

0   0

den fjerde nattevakt


Dette uttrykket stammer fra Markusevangeliet 6,47-48: "Da kvelden kom, var båten midt ute på sjøen, og Jesus var alene på land. Han så at de slet hardt med å ro, for de hadde motvind. I DEN FJERDE NATTEVAKT kom han til dem, gående på sjøen." Og fra tilsvarende tekst i Mattues 14,25. Opprinnelig delte jødene inn natten i tre vakter: den første fra solnedgang (ca. kl. 18) til kl 22, den andre fra 22 til 2, den tredje fra 2 til soloppgang (ca. kl. 06). Men etter den romerske okkupasjonen begynte de å bruke romernes inndeling av natten i fire vaktskift, hver på tre timer. Det er den inndelingen som skinner igjennom i følgende sitat fra Markus 13,35, med de gjengse navnene på hver av nattevaktene: "Så våk da! For dere vet ikke når husherren kommer, enten det blir om kvelden, midt på natten, ved hanegal eller om morgenen." (Kilde: Gilbrant & Gilbrant (red.): Illustrert Bibelleksikon, 1986.)
Petter A. Jensen - 17. mai 2019

0   0

sm


ståle moen, har skrevet en del dikt, lagt ut på Google disk. Spes. Dikt som heter : Det er nå? Ellers også andre dikt under mapper og i enkelte dokumenter som ikke er ordnet enda. Jeg synes det er greit at jeg som privatperson kan få gi. Ut dikta mine eller gjøre dem tilgjengelig på Internett. For de som vil. For de som vil se eller les det opp for de som vil høre. Du har frihet til å bruke mine dikt som jeg har lagt ut her. Oversette er også ok. Ståle moen (Småørret) sm (SM) ps jeg er født i 1957
ståle moen - 17. mai 2019

1   0

utfordring


Det og utfordre er ett vanskelig ord å forklare men i stedet for og forklare det så trenger jeg bare og få dere til og lese dette og gi en tommel opp. For jeg skal bare lage en lang liten historie som får meg til og virke smart så jeg skriver masse i forhold til de andre så gjør det samme dere som leser dette håper dere fikk svar på det du eller dere lurer på så kan jeg bare fortsette og skrive noe rart sånn at jeg virker smart og så kan de som gidder og lese alt dette gi en tommel ned og ver så snill og ikke fjern dette for det er veldig viktig for meg og få så mange tommer ned som mulig så takk og alt det jeg har skrevet nå har 138 ord i seg vist du ikke teller med nå for nå er det 152
Annonym - 17. mai 2019

0   0

noaord


"Rasmus": ”Rasmus” er av nyere dato som noanavn. Opphavet til dette "navnet" kan spores til bake til middelalderen - katolsk tid. Til St. Erasmus (Elmo, Telmo) biskop i Formiae i Campagna og martyr, Italia ca 300 e.Kr. Han er æret som skytshelgen til sjømenn. Saint Erasmus er blitt beskytteren til sjømenn fordi han sies å ha fortsatt å forkynne, selv etter at ett lyn slår i bakken ved siden av ham. Dette førte til at sjømenn, som var i fare fra plutselige stormer og lyn, henvente sine bønner til St. Erasmus.
De elektriske utladningene som, tidvis kan oppserveres på skipets master, ble lest som et tegn på hans beskyttelse, og ble kalt "Sankt Elmo's ild".
Svein Berge - 17. mai 2019

0   1

lån uten kredittsjekk


En kredittsjekk er noe alle lånetilbydere i Norge er påbud å foreta ved sine potensielle lånere før de kan godkjenne et lån. Dette er en sjekk av lånernes økonomiske situasjon, og om de vil være kapable til å håndtere det eventuelle lånet. Et lån uten sikkerhet vil dermed være et lån hvor man ikke blir utsatt for en kredittsjekk. Dette er mulig i flere Europeiske land, men ikke i Norge.
Matchbanker - 17. mai 2019

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10