Betydning konvensjonell
Hva betyr konvensjonell? Her finner du 8 betydninger av ordet konvensjonell. Du kan også legge til en definisjon av konvensjonell selv.

1

3 Thumbs up   2 Thumbs down

konvensjonell


alminnelig
Kilde: amv.legehandboka.no

2

2 Thumbs up   3 Thumbs down

konvensjonell


som følger konvensjon, er vanlig, ordinær
Kilde: no.wiktionary.org

3

0 Thumbs up   1 Thumbs down

konvensjonell


Konvensjonell krig: En krig som føres innunder hele verdens ratifisering om hvordan en lovlig krig skal føres (Genevekonvensjonen), der den sivile befolkning- og infrastruktur skal skjermes. Krigsfanger skal behandles på en verdig måte og at forskjellige våpen, som for eksempel klasebomber og atomvåpen er forbudt.
Gunnar Celius - 21. september 2022

4

0 Thumbs up   1 Thumbs down

konvensjonell


bevist tillagt norm i en kultur eller sosial sammenheng, som veileder for adferd av det som er vanlig , mest sansynlig skal det dekke at det er opp i mot en tradison som igjen sees på som normat akseptert, til slutt blir vanlig. så man kan da si at det skal være lett forståelig å bli med i det som evt utrykket normaliserer for at folk skal gjenkjenne den trygge delen i situasion som er ny usikker for en. en felles åndsbevisthet som er av den trygge art/"følelse"
morten neubert - 17. januar 2022

5

2 Thumbs up   3 Thumbs down

konvensjonell


alminnelig
Kilde: nhi.no

6

0 Thumbs up   2 Thumbs down

konvensjonell


En som er konvensjonell, er ordinær, konservativ eller vanlig. Når det gjelder vedtekter eller krav, vil den som ukritisk følger reglene kunne kalles konvensjonell. Den som er politisk korrekt vil også kunne kalles konvensjonell. En annen erstatning for ordet konvensjonell, kan være alminnelig. Den som er konvensjonell vil ikke ha noe behov for å skille seg ut eller foreta handlinger som anses upassende av samfunnet for øvrig. Konvensjonell kan bety å være regelbundet, kjølig, formell, etablert, høytidelig, tradisjonell eller besteborgerlig.
Lars A Reinton - 23. august 2018

7

0 Thumbs up   2 Thumbs down

konvensjonell


alminnelig
Kilde: nevro.legehandboka.no

8

0 Thumbs up   2 Thumbs down

konvensjonell


alminnelig
Kilde: myoreflex.legehandboka.no

<< streke conventionnel >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning