På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord! Legg til betydning

Nyeste betydninger
0 Thumbs up   0 Thumbs down

Brunette


i dagens samfunn blir "blond" brukt som et undertrykkende ord for å referere til noen som dum. dette syntes jeg er veldig sårene i og med at jeg har blondt hår og vennen min som er brunette påstår at jeg har blond personlighet. derfor vil jeg i dag innføre en ny betydning på brunette. om du er psykisk brunette betyr det at du er egoistisk, slem, undertrykkende ovenfor uskyldige personer og ekstremt rar.

kilde: en jente med blondt hår
gryntejenten - 17. januar 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

avføring


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
Kari Johan - 17. januar 2022   18+

0 Thumbs up   0 Thumbs down

drue


En type pære som vokser langs de millionene elvene langs aubergine-kysten. Den kan dyrkes mellom mars/april og er man heldig, dukker det opp en liten burgunderrød strikk opp fra jorden sent i november. Det er svært få som har klart å dyrke denne, sjansen for å klare det er altså 0,43/100. Blant annet de 0,43 prosentene som har klart å dyrke denne eksemplariske arten finner vi Olga Joksen som var den første og eneste i Norge som har lyktest med denne avanserte dyrkelsen.
Kari - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

los


At noen loser andre gjennom ukjent land eller terreng er også ensbetydende med å være los. Vi kjenner beskrivelsen fra det å være grenselos under krigen. Forøvrig er det nok mulig å tenke seg at los også er en person (kvinne eller mann) som har et arbeide innenfor psykiatri, altså en som loser en klient/pasient gjennom hard sjø, underforstått; komme i havn.
Trond Knutli - 17. januar 2022

0 Thumbs up   4 Thumbs down

forøvrig


I 2016 kom forøvrig en studie hvor forskere hadde regnet på sannsynligheten for at månelandingen skulle være en bløff. Studien mente en falsk månelanding ville involvert minimum 250 personer. Gitt at NASAs over 450.000 ansatte, mente studien at en bløff ville blitt avslørt innen fire år.
anonym - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Tropp


ihvertfall ikke kork eller topp, tropp er dialekt og ikke en allmenn uttallelse, samboeren min fra ingen andre steder enn selveste verdens: Tromsø. Jeg som er trønder og har mange merkelige ord selv som brukes men Fua, som betyr rompe(det hadde du ikke gjetta og Tropp, når min kjære sa det ordet trodde jeg han tullet. Jeg mener "TROPP", hvem sier, hvor er troppen? Jeg hadde hadde tenkt at han hadde fått en liten militærgjeng eller noe til å komme.
Annita - 17. januar 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

sauskolt


Da jeg vokste opp for lenge siden. hadde vi noe som ble kalt "sauskolt". Visse likheter med det vestlandske smalahove, men enklere. Hodet av sauen/ lammet ble flådd og kløvd i to på langs. Deretter vasket og lagt i salttønna med sterk lake (så sterk at en potet med en firetoms spiker i, fløt). Ett og ett hode ble tatt opp og brukt til pålegg. Kan også være et skjellsord
Odd Johannessen - 17. januar 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

kål


Kål dessuten navnet på en norsk tradisjonsrett, som ofte er kokt på knoke og med rotgrønnsaker, byggryn osv. Kål som grønnsaken inngår ikke i denne retten. Retten kalles "kål" både i Solør, på Røros i Gudbrandsdalen og en rekke andre steder i landet. Sammen rett er for øvrig nasjonalretten i Wales i Storbritannia hvor den kalles Cawl.
Geir Thomas Risåsen - 17. januar 2022

16 Thumbs up   1 Thumbs down

blod er tykkere enn vann


Utrykket kommer fra engelsk: "the blood of the covenant is thicker than the water of the womb". Direkte oversatt betyr det at blodet i en pakt er tykkere enn vannet i livmoren. Altså at de båndene du knytter av fri vilje er sterkere enn de båndene du har kun fordi du er i slekt med noen.
Ine - 17. januar 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Celleånding


Celleånding kalles også forbrenning, celleånding skjer i mitokondrier når de frigjør energi fre oksygen og druesukker.

Energien trenger vi for å kunne bevege oss, og mesteparten av energien blir transportert med ATP molekyler til de delene av cellen som trenger energi.
Aina - 17. januar 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

kompatibel


Dersom en gjør en serie målinger av for eksempel falltiden for en blukule, kan vi ikke regne med å få nøyaktig samme gjennomsnitt og avvik som det eksempel. vi kan likevel sammenlikne resultatene ved å undersøke om intervallene på tallinja overlapper. vi sier at måleintervaller som overlapper, er kompatible. det vil si at resultatet i prinsippet er det samme i hver av de kompatible målinger.
Kilde KRAFT 1
Fysikk1
Khadira Said - 17. januar 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

årets kolleksjon


En kolleksjon er en samling av noe. Brukes gjerne om et utvalgt sortiment for en anført periode. Kolleksjoner av klær følger gjerne kalenderåret eller de fire årstidene. Andre kolleksjoner kan være utvalg av smykker, en samling interiør, møbler eller en kombinasjon av flere ulike varegrupper. En kolleksjon har som oftest et tema som gjenspeiles i produktene. Tema kan være elementer som fargetoner, materialer, former, bruksform, målgrupper og annet som kan definere varer i en kolleksjon eller varesamling.
Utvalg
Varesamling
AnneMarit - 27. august 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Hjørungavåg


Hjørung(d) tyder på noe sverdformet, mens våg er et vannområde som danner innskjæring i landskapet. Namnet Hjørungavåg er norrønt og 2000-3000 år gammalt og tyder det sverdforma landskapet.
Conni Hareide - 27. august 2021

0 Thumbs up   3 Thumbs down

Selektiv


Med en evne til å ta initiativ uten å få det forklart er du kommet til å bli en del av de utvalgte. Det er en del av den militære trening i dag som går på å ta ut en av de utvalgte som har et ønske om å gjøre en forskjell for landet på den sikkerhetspolitikk som er i alles interesse.
Ole Christian Nilsen - 27. august 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Tere


Det er'kje tere bere, berre verre
(Det er ikke noe? bedre, bare verre).

Dette er/var et ordtak i Lærdal som min morfar (f 1870) overlot til min mor. Jeg vet ikke om det skrives tere eller tære, heller ikke hva det eksakt betyr.
Anders Øye Bull - 27. august 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Båtstø


Midlertidig opphalingsplass for mindre båter, som en slags parkering. Grunnen er kledd med stokker på tvers av båten, ca 1 meter mellom stokkene. Stokkene kalles også for lunner. Båten skal gli på stokkene uten å bli oppskrapet eller skadet.
Odd Einar Granmo - 27. august 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

skamklippe


Å skamklippe betyr klipping av hår med resultat der person som har blitt klippet føler ydmykelse/skam over resultatet. En skamklipp går ofte ut på ujevn hår lengde, der noen deler av hodet er glattbarbert.
Max Dahl Svendsen - 27. august 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Rævadilter


Opprinnelig en betegnelse på barn i buekorps som ennå var for små til å marsjere skikkelig. De ble hengende bakerst, diltende etter de større. Senere en betegnelse på folk uten initiativ som stadig henger med og etter andre.
Herleif Haavik - 27. august 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Kvoteutvalg


En av metodene for strategisk utvelging er kvoteutvelging. Denne framgangsmåten tar utgangspunkt i bestemte kategorier av enheter som skal inkluderes i studien, og går ut på å velge ut et bestemt antall enheter, det vil si en bestemt kvote, innenfor hver av disse kategoriene. Kvotene kan omfatte fem personer i hver gruppe. Eks: innvandrere som har bodd 5 år i Norge, 10 år i Norge, 15 år i Norge, og 20 år i Norge. Inndelingen i kategorier kvoteutvelging minner om stratifisert utvelging. Grønmo 2016, side 114
Emili - 27. august 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Svettpeis


En svettpeis er en liten pinne av seljetre, ca. 4-5 cm lang, som avbarkes. Deretter plasseres den mellom skinkene, for å unngå friksjon og gnagsår på rumpeballer og øvre lår når man er i aktivitet som medfører potensiell svette.
Vebjørn - 27. august 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

knappast


Det var ikke flertall i stortinget for et lovforslag om fri abort før i 1977, og i 1978 ble forslaget vedtatt med knappest mulig flertall, forteller Elvbakken. HVA SKAL KNAPPEST BETY???!!
nathalie - 25. juni 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

bass


Synonym for kompis eller venn. Mest brukt om guttevenner. Se «Safari på safari» på youtube så skjønner du hva bass er.

Eksempel: Jeg skal ut med bassene.
anonym - 25. juni 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

mulke


sleng bergensk av å være nedfor, lei seg, eks.: «Hva er det du mulker for da?» «ikke mulk sånn» og sånn som det. vet ikke om det er så utbredt.
svein - 25. juni 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Tolga


Tolga stammer fra tyrkisk spor : betydning ee: navnet på jern hjelm som soldaterne bar på hovedet ved krig. Min søn hedder tolga :)
Populær navn i Tyrkiet og Ungarn
Sevda - 25. juni 2021

0 Thumbs up   0 Thumbs down

nitrist


Kjedelig; Uendelig trist
"Dette var en nitrist dag, himmelen var malt i grått og bakken var som en stor sølepytt" Dagen var uendelig trist, fordi det regnet.
Annony - 25. juni 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

finurlig


Når lillevenn var ekstra smart og viste hvor fint hun hadde pusset opp et produkt som hun måtte kjøpe nytt så hun ikke hadde penger nokk til og fikse håret sitt
H_OoPs - 25. juni 2021

2 Thumbs up   2 Thumbs down

bekymringsverdig


Bekymringsfullt er korrekt for noe en bekymrer seg over, uroer seg over
Bekymring... = negativt
Beundringsverdig er korrekt for noe en ser opp til, flott prestasjon
...verdig = positivt
Magnus Heiaas - 25. juni 2021

2 Thumbs up   1 Thumbs down

Sluffsa


Ordet mye brukt i Lofoten, og betyr Fetta på nord-norsk, eller Vagina på bokmål. Ordet må ikke sammenliknes med sloffse, som er å lage lyd med en væske.
Johannes wilhelmsen - 25. juni 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

ernæring


Betegnelsen på cellers og organismers behov for energi og næringsstoffer, samt næringsstoffenes fordøyelse og omsetning gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser.
Jente 17 - 25. juni 2021

2 Thumbs up   5 Thumbs down

vantro


At man tror på det mann er vant til å tro. Derfor misstror man noe nytt. Man holder seg heller til tradisjon og vanlige tankemønster selv om det nødvendigvis ikke representerer sannhet.
Are Wangberg - 24. juni 2021

2 Thumbs up   1 Thumbs down

redemption


Skyldfri. Jeg står i gjeld til Gud, skaperen av meg og alt godt. På en eller annen måte ødela vi disse gavene. Kollektivt da vi brøt budet om ikke å spise av kunnskapens tre i Eden’s hage. Subjektivt ved st vi har brutt ett eller flere av de ti bud. Jesus Kristus, betalte all vår gjeld ved sin død .
Jens Martin Berling - 23. juni 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Stemor


Lærte av farfar,født 1886,at stemor ble brukt når biologisk mor var død. Ellers brukte man navnet på fars nye kone. Dette var gjengs lærdom under min barndom på 50-tallet. Nå for tida er vi etter min mening upresise. Ste er i da i stedet for.
Gunnar - 23. juni 2021

29 Thumbs up   16 Thumbs down

budskap


Et budskap er hva en vil oppnå med en handling. På samme måte som en debatt alltid har i mål å overbevise noen, en tekst har i mål å få frem en melding og et bildet har en betydning er et budskapet hva de tre tingene har til felles.
Marte Hansen - 23. juni 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Flos


Penger

Ordet “flos” stammer fra arabisk, hvor ordet har samme betydning.

Eks:
- "Gidder du å kjøpe meg en brus, eller?"
- "Du vet jeg hadde gjort det, men ha’kke flos på meg ass, bror!"
2021 bby - 23. juni 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Dås


bunadsjakke til hallingbunad. Meget kort, rekker til rett under skulderåbladene bak og til over bysten foran. Det er fordi hallingbunaden er i empiresnitt med vidden fra over bysten. Både bunaden og jakken passer meget godt til gravide- også til høygravide.
Nina Melsom - 18. mai 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

stymper


En gjøk som hører på drit musikk og er bånn råtten innvendig, tar dårlig etiske valg i livet og elsker snus og breezer. Hører på country og annet drit som ingen liker. Kjører også gammel bensin bil og går i arbeidsklær og eco sko
Mats - 18. mai 2021

4 Thumbs up   0 Thumbs down

Hevn


HEVN
Tilføyelse av straff til gjengjeld for skade eller krenkelse; gjengjeldelse. Det greske ordet ekdikẹo, som kan oversettes med «hevne», er avledet av ek dịke, som bokstavelig betyr «av rettferdighet», og overbringer således tanken om at handlingen innebærer at rettferdigheten skjer fyllest.
anonym - 18. mai 2021

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Likviditetsreserve


Likviditetsreserve i prosent er forhold mellom kasse, bank og ubenyttet kasse kredit og salgsinntekt. og kravet er at det bør være minst 10% av salgsinntekt for å kunne betale sine kortsiktig gjeld.
ABDIRAHMAN - 18. mai 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Michelle


Michelle betyr hvem er som gud? Mange med navnet michelle er ofte bortskjemte og veldig rare . Gutter trekker deg ikke ofte til michelle ,siden de er ganske gærene. Husk o ikke ta dette sterkt til deg. Datra mi heter og michelle.
Kari - 18. mai 2021

1 Thumbs up   0 Thumbs down

anger


Man angrer noe negativt man har gjort, og gjorde med vilje.
Var det utilsiktet får man skyldfølelse,
men kan ikke i samme grad klandres.
Det man angrer på kan noen ganger rettes opp, men ikke alltid.
Man kan føle anger til man har fått rettet
eller skværet opp, eller blitt tilgitt.
Kjell R. Jørgense - 10. mai 2021

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10