nexans.no

Oppstemmer mottatt8
Nedstemmer mottatt10
Karma:-1 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (64)

1

3   3

isolasjon


I kabelteknologi er isolasjonen en del av kabelen som forhindrer at strøm overføres fra en leder (og for eksempel til andre ledere i kjernen).
Kilde: nexans.no

2

1   1

sammenstilling


Operasjonen som går ut på å sette sammen de ulike kabelelementene i kjernen av kabelen. Kan utføres i ett eller flere trinn.
Kilde: nexans.no

3

1   0

ekstrudering


En prosess som gjør det mulig å forme avlange objekter med et gitt tverrsnitt. Når det gjelder kabler, er tverrsnittet som oftest (men ikke alltid) rundt, og materialene som brukes, er polymerer eller metaller. Ekstrudering brukes særlig for å lage isolasjon og mantler/kapper.
Kilde: nexans.no

4

1   0

tilsatsstoffer


Kjemikalier som tilsettes polymeren i små mengder for å endre dennes egenskaper (f.eks. myknere som tilsettes til PVC for å gjøre den myk).
Kilde: nexans.no

5

1   0

polymer


Et kjemisk stoff med høy molekylvekt. Blir til ved sammenkobling (polymerisering) av mange lettere stoffer (monomerer).
Kilde: nexans.no

6

1   1

spesifikasjon


Et sett med regler leverandør og kunde har blitt enige om, og som skal definere et produkt. Må være i overensstemmelse med lovbestemmelsene og i samsvar med gjeldende standarder.
Kilde: nexans.no

7

0   0

ledersnoing


Prosessen der separate kobbertråder tvinnes sammen til en flertrådsleder.
Kilde: nexans.no

8

0   0

kabelstigning


Når kabelen er ferdig satt sammen og de ulike elementene er tvinnet sammen (vanligvis), er dette kabellengden som tilsvarer én omdreining med tvinning.
Kilde: nexans.no

9

0   0

tverrbinding


En prosess som går ut på å lage tverrbundet polymer (polyetylen og gummi) av en termoplastisk polymer. Prosessen kan sammenlignes med steking.
Kilde: nexans.no

10

0   0

kontinuerlig støping


En prosess der flytende kobber støpes på et hjul med riller i. Brukes for å produsere en 8 mm tykk kobberwire av kobberplater (katoder).
Kilde: nexans.no


For å vise alle 64 definisjoner, vennligst logg inn.