laroche-posay.no

Website:https://www.laroche-posay.no
Oppstemmer mottatt5
Nedstemmer mottatt6
Karma:0 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (122)

1

2   0

pigment


Pigmenter er et farget pudder som vanligvis er finmalt og blandet med et bindemiddel. Såkalte rensede pigmenter gir høy toleranse for alle hud- og negletyper, selv de mest sensitive.
Kilde: laroche-posay.no

2

1   0

allergen


Et allergen er et fremmedstoff som utløser allergi. Kroppen bruker immuncellene til å angripe stoffer som egentlig ikke er farlige. Allergener som utløser eksem eller bihulebetennelse, kan være pollen, støvmidd og dyrehår.
Kilde: laroche-posay.no

3

1   3

elastisitet


Nerver, blod, lymfekar og et nettverk av fiberrikt vev i lærhuden sørger for at huden holder seg elastisk. Røyking, soleksponering og kvinnelige hormoner skader elastisiteten i huden, som strekker seg og blir gradvis tynnere med årene.
Kilde: laroche-posay.no

4

1   1

svamp


Makeup-svamper brukes til å påføre flytende eller kompakt foundation eller fuktighetskrem med farge. Svamper brukes av profesjonelle makeup-artister og jevner ut hudtonen slik at den blir glatt og naturlig.
Kilde: laroche-posay.no

5

0   0

aha-molekyler


AHA (Alpha Hydroxy Acids) er molekyler som finnes i frukt. De brukes ofte i kosmetikkindustrien som en mild peelingbehandling for å fjerne døde hudceller, hudormer og merker i huden.
Kilde: laroche-posay.no

6

0   0

akne


Akne er en form for kronisk dermatitt i talgkanalen. Det finnes to typer aknelesjoner: lesjoner med retensjon (hudormer eller mikrocyster) og betente lesjoner (filipenser, pustler, noduler eller cyster). Det vanligste er en kombinasjon av disse to typene.
Kilde: laroche-posay.no

7

0   0

aknelesjon


Aknelesjoner er hudsymptomer som er knyttet til forekomsten av akne. De oppstår ved utløpet til talgfolliklene. Det skilles mellom retensjonsrelaterte lesjoner (hudormer og mikrocyster) og betennelsesrelaterte lesjoner (filipenser, pustler, kviser og noduler).
Kilde: laroche-posay.no

8

0   0

alopesi


Alopesi er en sykdom som fører til håravfall på hodet og kroppen. Det siste stadiet av alopesi medfører skallethet. Alopesi forekommer både hos menn og kvinner og kan føre til delvis eller totalt hårtap. Hårtap kan ha mange årsaker: arv, stress, mangelfullt kosthold eller uegnet sjampo.
Kilde: laroche-posay.no

9

0   0

androgener


Androgener er mannlige hormoner som produseres i testiklene, i eggstokkene og i binyrene, som er lokalisert over hver nyre. Testosteron er den mest aktive av alle androgenene. Genetisk relatert hårtap skyldes med andre ord påvirkningen av disse mannlige hormonene.
Kilde: laroche-posay.no

10

0   0

androgenetisk alopesi


Genetisk relatert hårtap kalles androgenetisk alopesi. Denne typen alopesi, som er den mest vanlige, er forårsaket av store mengder mannlige hormoner, også kalt androgener. Androgenetisk alopesi forekommer både hos menn og kvinner og kan starte allerede i 18-årsalderen.
Kilde: laroche-posay.no


For å vise alle 122 definisjoner, vennligst logg inn.