dhl.no

Oppstemmer mottatt7
Nedstemmer mottatt8
Karma:0 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (25)

1

6   4

oversikt


OversiktTilgjengelighetLeveringsbetingelserPersonvern og cookies
Kilde: dhl.no

2

1   1

target


Kunder med DHL Express- kontoKunder med DHL Express- konto
Kilde: dhl.no

3

0   0

kontakt dhl


Kontakt DHLOm DHL NorgeDHL globalt
Kilde: dhl.no

4

0   0

ad valorem


Dette er en latinsk term som betyr "i henhold til verdien". Toll og avgifter beregnes på grunnlag av verdien, så det kan hende du vil se denne nokså ofte.
Kilde: dhl.no

5

0   0

ata carnet


ATA Carnet er et internasjonalt tolldokument. Dokumentet utstedes i henhold til vilkårene i ATA-konvensjonen og Istanbul-konvensjonen og innlemmer en internasjonalt gyldig garanti. Carneten kan brukes i stedet for nasjonale tolldokumenter og som sikkerhet for importavgifter og skatter. Dette dekker den midlertidige innføringen av varer og transit [..]
Kilde: dhl.no

6

0   0

varer i tollopplag


Dette er varer som oppbevares på et sikkert lager. Så lenge de er der, skal det ikke betales importavgift eller andre avgifter. Det vil si frem til avgiften betales eller varene eksporteres eller håndteres på riktig måte.
Kilde: dhl.no

7

0   0

megling


Viser ofte til tollmegling, der en tredjepart brukes til klarering av inn- eller utgående forsendelser.
Kilde: dhl.no

8

0   0

manifest


Et manifest lister opp varene i et transportmiddel eller en transportenhet. Manifestet angir de kommersielle detaljene for varene, for eksempel: TransportdokumentnummerAvsendere og mottakereMerker og numre Nummer og type pakkerBeskrivelser og varemengderDen kan brukes i stedet for lastdeklarasjonen.
Kilde: dhl.no

9

0   0

opprinnelsesbevis


Dette er et spesifikt dokument som uttrykkelig sertifiserer at de aktuelle varene kommer fra et bestemt land. Dette sertifikatet kan også inkludere en erklæring fra produsenten, leverandøren, eksportøren eller en annen kompetent person.
Kilde: dhl.no

10

0   0

cif


En forkortelse som brukes i enkelte internasjonale salgskontrakter når salgsprisen inkluderer kostnader, forsikring og frakt av de solgte varene. Dette betyr at selgeren ordner med og betaler for alle relevante kostnader forbundet med sendingen av varene fra utførselspunktet til innførselspunktet. I handelsstatistikk betyr "CIF-verdien" [..]
Kilde: dhl.no


For å vise alle 25 definisjoner, vennligst logg inn.