skogoglandskap.no

Oppstemmer mottatt0
Nedstemmer mottatt0
Karma:0 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (20)

1

0   0

transparent blanche


er et av de tidligste eplene som er modne om høsten, og det er lett å kjenne på den lyse fargen og at det oftest er en eller et par tydelige ribber eller kanter fra topp til bunn på eplet.
Kilde: skogoglandskap.no

2

0   0

leinestrand


er en norsk sort som er dyrket mye i fruktdistriktene i Buskerud og i Telemark. Eplene er middels store og modnes i slutten av august. Eplene har kort holdbarhet.
Kilde: skogoglandskap.no

3

0   0

sävstaholm


er en tidlig sort som er moden fra begynnelsen av september. Eplene er middels store, ovale eller eggrunde. Eplet har grønngul til hvitgul grunnfarge med kraftig stripete, lyserød dekkfarge, mest på solsiden. Sorten tåler strenge vintre og er lett å dyrke. 
Kilde: skogoglandskap.no

4

0   0

astrakan


finnes i flere varianter med ulike mengder av røde striper og punkter. Eplene høstes i slutten av august og de har kort holdbarhet. Frukten er middels stor, oftest med rundt avstumpet kjegleform og nokså flat ved stilken. Eplet blir fort overmodent,og får melent fruktkjøtt, ofte glassklart ved kjernehuset.
Kilde: skogoglandskap.no

5

0   0

gravenstein


er den eldste av eplesortene som fortsatt dyrkes mye for salg i Norge. Flere varianter av sorten finnes, bl.a. gule og røde typer. Eplet er syrlig og saftig og sorten er dyrket i alle landets fruktdistrikter.
Kilde: skogoglandskap.no

6

0   0

rosenstrips


er et lite til middels stort, regelmessig og litt flatrykt eple. Eplet har grønngul grunnfarge med som oftest kraftig rød dekkfarge over hele frukten. På solsiden er det mørkerøde striper i dekkfargen.  Frukten høstes fra slutten av august, og modnes fra september til oktober eller november.
Kilde: skogoglandskap.no

7

0   0

haugmann


er en helnorsk sort, oppstått på en husmannsplass i Buskerud på 1800-tallet. Et epletre av Haugmann tåler harde vintre. Frukten er middels stor og flattrykt, litt kjegleformet og med tydelige kanter. Sorten høstes fra begynnelsen av september i kyststrøk, men betydelig seinere i innlandet. Frukten er holdbar til desember eller lenger ved [..]
Kilde: skogoglandskap.no

8

0   0

prins


er en sort som er mye dyrket på Vestlandet, og det finnes to røde mutanter av sorten; 'Rød Prins' og 'Kronprins'. Frukten er middels stor, rundt avkortet kjegleformet, svært jevn og regelmessig. Sortens høstetid er fra begynnelsen til midten av september, og modningstiden er fra september til oktober. 
Kilde: skogoglandskap.no

9

0   0

åkerø


er en av de mest kjente og og populære av de gamle eplesortene. Sorten er svensk og kom til Norge i 1860, og har fram til 1980-årene vært en av de viktigste sortene i Norge. Eplet har gulgrønn grunnfarge og får ofte teglsteinsrød dekkfarge, spesielt på solsiden.
Kilde: skogoglandskap.no

10

0   0

james grieve


er et svært godt spiseeple med syrlig smak og spesiell aroma. Eplet er  middels stort, rundt og av og til litt kjegleformet. Eplet har gulgrønn eller gul grunnfarge med røde striper og punkter på solsiden. Det finnes også røde typer av sorten. Høstetid er i midten av september og modningstida er fra september til oktober eller november.
Kilde: skogoglandskap.no


For å vise alle 20 definisjoner, vennligst logg inn.