krem.no

Website:https://krem.no/
Oppstemmer mottatt3
Nedstemmer mottatt10
Karma:-6 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (63)

1

1   0

salt


Utvinnes av havsalt som dampes og renses. Foruten å gi smak til maten vi spiser kan salt benyttes som konserveringsmiddel. Salt har også betydning som baketeknisk hjelpemiddel ettersom det virker på proteinstoffene i deigen og gjør den elastisk.
Kilde: krem.no

2

1   0

sjokolade


Bønner fra kakaotreet gjennomgår en gjæringsprosess før de tørkes, ristes og males i valser. Massen tilsettes sukker og blir deretter konsjet. Jo lenger sjokoladen konsjes, jo bedre kvalitet. (Kvalitetssjokolade skal kjennes "glatt" i munnen). I melkesjokolade blir sjokolademassen tilsatt melkepulver. "Kuvertyre" er en ren [..]
Kilde: krem.no

3

1   1

vegetabilsk


Ord som benyttes om for eksempel fettstoffer utvinnet av planter.
Kilde: krem.no

4

0   0

agar-agar


Vegetabilsk gelatin. Fremstilles av alger og er uten lukt eller smak. Gelèringsevnen er fra tre til seks ganger større enn gelatin.
Kilde: krem.no

5

0   0

allehånde


Utvinnes av tørket umoden frukt fra en tropisk plante; "Primenta officinalis". Navnet allehånde kommer av at det ligner på muskat, nellik og kanel.
Kilde: krem.no

6

0   0

anis


Inneholder eteriske oljer som som benyttes i sukkertøy (Kongen av Danmark), medisin og likør. Stjerneanis er botanisk ikke i slekt med anis, men smaken er merkverdig lik.
Kilde: krem.no

7

0   0

bakepulver


"To-trinns" hevemiddel. Fremstilt av fosfater, natrium-bikarbonat og stivelse. Kullsyre frigjøres under innvirkning av varme i fra ovnen slik at bakverket "hever".
Kilde: krem.no

8

0   0

brunt sukker


Uraffinert råsukker laget av sukkerrør. Benyttes i kaffe, te og til baking.
Kilde: krem.no

9

0   0

canache/ganach


Også kalt trøffelmasse, er betegnelsen på det som i hovedsak består av ren sjokolade og fløte Creme Fraiche Fløte tilsatt melkesyre som gjør at den får en tykk konsistens. Benyttes i sauser og til desserter.
Kilde: krem.no

10

0   4

essens


Fortynnende aromastoffer. Fremstilles også kunstig kjemisk.
Kilde: krem.no


For å vise alle 63 definisjoner, vennligst logg inn.